Formulir Kontak

Nama

Email *

Pesan *

Cari Blog Ini

Overlijdens Waregem Hoger Dan Het Vlaams Gemiddelde

Overlijdens Waregem Hoger dan het Vlaams Gemiddelde

Sterftecijfers in Waregem

Coronapandemie heeft geen invloed op stijging

De sterftecijfers in Waregem liggen hoger dan het Vlaams gemiddelde. In 2021 stierven er in Waregem 769 mensen, wat neerkomt op een sterftecijfer van 11,2 per duizend inwoners. Dit is hoger dan het Vlaams gemiddelde van 9,8 per duizend inwoners.

De stijging van de sterftecijfers in Waregem is niet te wijten aan de coronapandemie. Het aantal sterfgevallen door corona was in Waregem in 2021 lager dan in 2020. De stijging van de sterftecijfers is te wijten aan de vergrijzing van de bevolking.

Oorzaken van de stijging

De vergrijzing van de bevolking is een van de belangrijkste oorzaken van de stijging van de sterftecijfers in Waregem. De gemiddelde leeftijd van de bevolking in Waregem is 42,5 jaar, wat hoger is dan het Vlaams gemiddelde van 41,6 jaar.

Naarmate mensen ouder worden, neemt de kans op overlijden toe. Dit komt omdat het lichaam minder goed in staat is om ziekten en aandoeningen te bestrijden. Ook neemt de kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten en kanker, toe naarmate mensen ouder worden.

  • De gemiddelde leeftijd van de bevolking in Waregem is hoger dan het Vlaams gemiddelde.
  • Naarmate mensen ouder worden, neemt de kans op overlijden toe.
  • De kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten en kanker, neemt toe naarmate mensen ouder worden.

Gevolgen van de stijging

De stijging van de sterftecijfers in Waregem heeft een aantal gevolgen. Zo neemt de druk op de gezondheidszorg toe. Ook kan de stijging van de sterftecijfers leiden tot een afname van de beroepsbevolking.

De stijging van de sterftecijfers in Waregem is een serieus probleem dat aandacht verdient. Het is belangrijk om de oorzaken van de stijging te onderzoeken en maatregelen te nemen om de stijging te stoppen.


Komentar